Societat 05/05/2022

Les dues treballadores acusades de la mort de la nina de La Salle es culpen mútuament

El judici per la defunció de Naia Sans ha començat aquest dijous a l'avinguda d'Alemanya

ARA Balears
1 min
L'edifici dels Jutjats de Palma, a Avinguda Alemanya.

PalmaLes dues treballadores del menjador del col·legi de La Salle de Palma jutjades per la mort d'una nina de cinc anys, Naia Sans, a causa d'una reacció al·lèrgica, s'han acusat mútuament perquè la menor menjàs el gelat pel qual suposadament va morir. El judici per aquests fets ha començat aquest dijous a l'avinguda d'Alemanya. Durant la vista, les processades han donat versions diferents sobre la responsabilitat que la nina consumís un sandvitx de nata que no podia ingerir perquè era al·lèrgica a la proteïna de la llet, segons han informat mitjans locals.

Així, una de les dues –responsable del menjar dels alumnes al·lèrgics– ha apuntat que l'altra acusada va donar el gelat a la nina sense que ella li donàs cap indicació. Davant això, l'al·ludida ha declarat que la primera sí que li va comentar que la menor podia menjar aquell sandvitx i, per això, l'hi va donar. Fins i tot, ha afegit que li ho va preguntar "dues vegades" i que en ambdues ocasions la responsable va contestar afirmativament.

Els fets varen ocórrer fa ara prop de tres anys, el maig de 2019, quan –després de menjar– la nina va començar a sentir-se malament i els professors varen avisar els serveis d'emergències. Encara que la menor va ser atesa pels sanitaris que es desplaçaren fins al centre, la mort de Naia Sans es va confirmar allà mateix, sense arribar a traslladar-la a l'hospital. Mesos més tard, es va confirmar la mort per una reacció al·lèrgica i la mare va qüestionar que no li injectassin adrenalina.

stats