Societat 24/02/2023

Condemnats a dos anys de presó per patronejar una pastera fins a Cabrera

Les 15 persones que anaven a bord varen pagar més de 1.000 euros cadascuna per poder fer el trajecte

ARA Balears
1 min
Els dos joves condemnats, durant el juidici.

PalmaEls dos joves acusats de dur una pastera des d'Algèria fins a Cabrera amb 15 migrants a bord han estat condemnats a 2 anys de presó. Cadascuna de les persones que anava a la barca va pagar 150.000 dinars algerians –1.038 euros– per poder fer el trajecte. La Fiscalia demanava una pena de cinc anys, si bé ha arribat a un acord amb la defensa. Els acusats han reconegut tots els fets imputats i no ha estat necessari fer el judici.

Malgrat que dos anys és el límit a partir del qual un condemnat ha d'ingressar a la presó, ells no ho faran. El tribunal els ha concedit el benefici de la suspensió de pena, sempre que no tornin a les Balears durant els pròxims cinc anys i no delinqueixin de nou.

Embarcació precària

Els fets imputats varen succeir el mes d'octubre del 2022. Els dos acusats, integrants d'una màfia d'immigració il·legal, varen traslladar des d'Algèria fins a Cabrera 15 persones a bord d'una barca amb un únic motor. A les 7.05 del matí es va albirar l'embarcació i cap al migdia se la va rescatar i es varen atendre mèdicament els emigrants.

En el curs de la investigació s'ha determinat que la travessia va començar a la localitat Cap Dijinet, amb 24 hores de navegació necessàries fins a arribar a la zona de Cabrera. La travessia es va fer a bord d'una embarcació en mal estat, inadequada per a desplaçaments tan llargs i que no incloïa armilles salvavides. Per altra banda, durant el trajecte l'únic motor de què disposava va deixar de funcionar i un dels passatgers va caure a la mar, per la qual cosa va necessitar l'auxili dels altres emigrants.

stats