Societat 26/11/2019

Els comerços de Ciutadella han baixat la seva facturació durant la darrera dècada un 40%

Lamenten que les polítiques públiques que regulen l'activitat afavoreixin els grans distribuïdors

Ivan Martín
2 min
Els establiments de Ciutadella han notat un descens de vendes coincidint amb iniciatives com el 'Black Friday'.

MaóEl gerent de l’associació de comerciants Ciutadella Antiga ha assegurat que els darrers deu anys la facturació dels establiments de la ciutat ha disminuït prop d'un 40% el desembre. Macià Coll ha fet aquestes declaracions mentre analitzava les conseqüències del Black Friday per al teixit comercial ciutadellenc. Precisament, Coll creu que la iniciativa d’influència nord-americana només beneficia els grans magatzems i distribuïdors.

El gerent de la patronal comercial menorquina admet que està preocupat pel creixement de la demanda online: “No té sentit baixar tant els preus en la millor època de l’any per a nosaltres. Crec que hi ha molt de joc brut”. A més, Macià Coll ha reconegut que cada vegada augmenten exponencialment els consumidors que aprofiten el Black Friday per avançar les seves compres nadalenques: “És un fenomen que des del primer any hem detectat i no ens agrada. Les ofertes agressives tan sols les poden fer aquells que tenen la legislació institucional a favor seu, i curiosament tributen en paradisos fiscals”.

D’altra banda, Coll explica la complexitat que suposa lluitar contra campanyes com la del Black Friday: “No hi estam d’acord com a patronal, però tothom s'hi suma. És difícil anar en contra d'allò que ha impulsat qui lesgisla i permet la liberalització de les rebaixes”, ha dit. El gerent de Ciutadella Antiga reivindica la importància de comprar en establiments de proximitat: “Els descomptes superiors al 60% signifiquen perdre doblers. Només els poden assumir els grans que treballen amb marges petits, així com els que utilitzen mà d’obra indigna procedent de països com la Xina o l’Índia”. Finalment, Coll ha recordat que “els ciutadans han de decidir entre comprar i que se n'aprofitin econòmicament els quatre rics o bé fer-ho amb nosaltres i revertir en les famílies que paguen impostos a l’illa”.

stats