Societat 10/05/2021

El Col·legi de Metges de les Balears suspèn sis anys un metge negacionista

A més haurà de pagar una multa de 16.660 euros

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu ARA Balears.

PalmaEl Col·legi de Metges de les Illes Balears (Comib) ha suspès durant sis anys i ha interposat una multa de 16.660 euros a un metge illenc per negar la pandèmia. Segons han informat a través d'un comunicat el cas es va obrir el setembre quan el metge publicà a les xarxes socials i a diversos mitjans de comunicació informacions negant la crisi sanitària i animant la població a no fer ús de la mascareta i no respectar les mesures de seguretat.

El Comib considera que els fets i les actituds del metge "són d'extrema gravetat i d'una gravíssima irresponsabilitat". A més, han remarcat que el fet que una figura sanitària faci aquests tipuss de declaraciós "susciten un estat de confusió, por i alarma social, la qual cosa suposa un important risc per a la salut pública".

La Junta de Govern del Comib ha assegurat que, després de dur a terme la investigació i l'estudi del cas pertinent, el metge suspès ha comès 12 faltes greus relacionades amb la qualitat de l'atenció mèdica, publicitat mèdica o treball en les institucions sanitàries. Se l'acusa, entre altres coses, d'haver promogut accions contràries a l'evidència científica, així com d'una inadequada praxi professional.

Amb la sanció, el metge quedarà inhabilitat per a incorporar-se a qualsevol altre col·legi de metges mentre la sanció estigui vigent. A més, aquesta resolució serà comunicada a les autoritats sanitàries i polítiques corresponents.

stats