Societat 22/01/2014

Coca-cola tanca les plantes embotelladores de Palma, Alacant i dues més a tot Espanya

Les fàbriques de Fuenlabrada i Colloto, a Astúries, també tancaran. La reestructuració implica més de 1.200 afectats, però uns 500 podrien recol·locar-se en altres plantes

Elena Freixa
2 min

BarcelonaLa direcció de Coca-cola Iberian Partners, l'empresa embotelladora dels refrescos de la marca a Espanya, ha anunciat aquest dimecres als sindicats que tancarà la planta de Palma i tres més a tot l'Estat en el marc d'una reestructuració que afectarà més de 1.200 empleats.

A banda de la planta balear, també té previst tancar les instal·lacions embotelladores d'Alacant, Fuenlabrada (Madrid) i Colloto (Astúries), segons han informat a l'ARA fonts sindicals després de la reunió amb la direcció a Madrid.

En total, la reestructuració de la companyia afectarà 1.253 empleats, el 20% de la plantilla, tot i que Coca-cola Iberian Partners s'ha compromès a recol·locar fins a 500 treballadors en altres centres de treball. Els canvis no només afectaran les fàbriques sinó també àrees comercials i d'administració, ja que es tancaran delegacions i es reordenarà la xarxa de vendes, segons ha explicat l'empresa.

Coca-cola Iberian Partners, que va néixer de la fusió dels set embotelladors espanyols, passarà així a tenir set plantes productives en lloc de les onze actuals.

La planta catalana, a Martorelles, no perilla i pot ser una de les que absorbeixi part d'aquestes recol·locacions. Els sindicats han explicat que s'hi han fet inversions recentment i que té molta capacitat per ampliar la producció.

A banda de la de Martorelles, les embotelladores que seguiran funcionant seran les de València, la Corunya, Galdakao (País Basc), Sevilla, Màlaga i les Canàries.

La fusió de les set antigues embotelladores espanyoles (Cobega, Casbega, Colebega, Rendelsur, Asturbega, Norbega i Begano) en una sola empresa va formalitzar-se l'octubre de l'any passat. Va donar lloc a un gegant, Coca-cola Iberian Partners, que factura 3.000 milions d'euros a l'any.

Després de la primera trobada amb la direcció per constituir la mesa negociadora, els sindicats i l'empresa s'han citat per al proper 28 de gener per començar a negociar l'expedient de regulació d'ocupació.

stats