Societat 31/01/2020

Cladera esquiva donar explicacions sobre l'explotació sexual de menors tutelats pel Consell

PP i Vox interpel·len la presidenta del Consell de Mallorca en un ple extraordinari i qui hi intervé és el president de l'IMAS

Maria Fuster
1 min
Catalina Cladera al ple extraordinari demanat per Vox i PP

PalmaEn el ple extraordinari demanat conjuntament per PP i Vox amb l'objectiu d'interpel·lar la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, sobre els casos d'explotació sexual infantil (ESI) que afecten menors tutelats -15 al·lotes i un al·lot, segons l'IMAS-, Cladera només ha parlat en la presentació de la sessió plenària. És a dir, no ha respost les preguntes d'aquests dos partits de dreta i extrema dreta.

Qui ha parlat en nom de Cladera ha estat Javier de Juan, que ha tornat a repetir el que havia assenyalat en el ple que ha tingut lloc vint minuts abans, però de manera més resumida. "Ja els hem explicat i hem deixat molt clar que l’únic que hem fet és treballar, comunicar els casos i fer el seguiment", ha dit.

Llorenç Galmés, portaveu del PP, ha acusat Cladera "d'obscurantisme i falta de trasnparència", i de no sortir "a donar la cara". També ha assegurat que el ple que s'havia duit a terme abans d'aquest no l'haurien convocat si ells no haguessin sol·licitat aquesta interpel·lació. D'altra banda, s'ha queixat de no rebre reposta a les vint-i-cinc preguntes que ha realitzat i li ha demanat si pot "dormir tranqui·la". Així mateix, ha dit que si res no canvia serà "la pitjor presidenta de la història".

El portaveu de Vox, Pedro Bestard, ha utilitzat un to de veu molt agressiu i ha fet tot tipus d'acusacions en contra de Cladera. Bestard ha dit que en el ple "es parla més d'una nina sueca que dels 16 menors". El Pi no ha participat en aquest ple extraordinari, tal com ho havia anunciat en la sessió plenària que s'ha fet vint minuts abans.

stats