Societat 28/04/2022

Ciutadella declara la platja de ses Fontenelles espai apte per al bany de cans

L' ordenança municipal validarà les normes que hauran de complir els propietaris dels animals

Iván Martín
1 min
Cala Fontanelles, nou espai per a cans.

CIUTADELLAL'Ajuntament de Ciutadella ha habilitat la platja de ses Fontanelles per al bany de cans. Situada al nord del municipi, l'arenal és una cala poc freqüentada, a vint minuts a peu des de la platja dels Tancats, i es troba en una Àrea Natural d'Especial Interès (ANEI). La seva pintoresca ubicació, envoltada per antigues casetes de pescadors, fa d'aquesta ubicació un paratge tranquil. A més, no hi ha restaurants pròxims, el terreny és rocós i un lloc favorable per al fondeig d'embarcacions. Té uns 60 metres de llarg i 12 d'ample.

La decisió de l'Ajuntament arriba després de la important demanda de propietaris d'animals que sol·licitaven un espai d'aquestes característiques per gaudir amb les seves mascotes.

A l'arenal, els cans podran nedar en convivència amb els usuaris que també vulguin banyar-se a la platja. L' ordenança municipal validarà les normes que hauran de complir els propietaris dels animals, que especifica que fora de l'aigua els cans han d'estar fermats, que s'han de recollir els excrements i dipositar-los en un contenidor, i que els animals de races perilloses han d'anar amb morrió.

Cal recordar que a les altres zones de bany de Ciutadella, de l'1 de maig al 31 d'octubre, no es permet la presència de cans a les platges.

stats