Societat 03/08/2022

Ciutadella Antiga veu "poc recomanable" el decret energètic del govern espanyol

La facturació de juliol podria haver descendit respecte del 2019 per culpa de la bona meteorologia

Iván Martín
1 min
Un comerç a s'Arravaleta de Maó.

MAÓEl gerent de l'associació de comerciants Ciutadella Antiga, Macià Coll, considera "poc recomanable" el decret del govern espanyol per aplicar mesures d'estalvi energètic en els comerços. Coll ha explicat que compliran la normativa, tot i que no és coherent amb les particularitats de l'estiu: "Veim com molts comerciants, a causa de les elevades temperatures, decideixen obrir i tancar més tard, perquè la gent passeja pels carrers quan passa la calor".

D'altra banda, el gerent de Ciutadella Antiga també s'ha pronunciat sobre mantenir un mínim de 27 graus a l'establiment: "S'ha fet tot de manera molt imprevista i sincerament desconec si serà possible. Si existeix un dispositiu de fàcil instal·lació i que es pugui consultar àgilment, i no suposi una gran despesa per als comerciants, hi estaria d'acord. A més, no entenem per què s'apliquen en els comerços i no en els habitatges, que superen en nombre aquests negocis".

En un altre ordre de coses, Coll ha avançat que la facturació del mes de juliol podria haver descendit respecte del mateix període de 2019 per culpa de la bona meteorologia: "No tenim dades oficials, però la sensació és que hi ha menys gent pels carrers, perquè la calor fa que no es moguin de l'hotel o allarguin les hores a la platja".

stats