Societat 15/02/2020

CGT mostra "perplexitat" davant l'observatori de l'habitatge creat pel Govern

El sindicat considera que encarregar el projecte a Impulsa és "regalar 200.000 euros de diners públics als responsables de la dramàtica situació de l'habitatge"

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu

PalmaEl sindicat CGT ha mostrat "perplexitat" davant l'anunci del Govern balear de crear un observatori per a l'estudi del preu de l'habitatge a les Illes i l'encàrrec de l'anàlisi a la fundació Impulsa, segons ha informat Efe. En un comunicat, el secretari general de CGT Balears, Rafa Sánchez, ha assegurat que el Monitor de l'Habitatge -nom que s'ha donat al projecte- serà "un altre" dels estudis que "no serveixen per a res".

A més, pel representant de la CGT, encarregar el projecte a Impulsa -una entitat promoguda per la patronal Caeb- és com "posar l'ovella enmig dels llops", a banda de "regalar 200.000 euros" de diners públics als "responsables de la dramàtica situació" de l'habitatge a l'Arxipèlag.

El sindicat ha apuntat que Impulsa està integrada pels hotelers que varen signar, juntament amb CCOO i UGT, eliminar del conveni de l'hoteleria de les Illes Balears "el dret a l'allotjament" per als treballadors desplaçats, un "dret adquirit" des de la Llei de l'ordenament laboral de 1954.

També ha indicat que integren la fundació "els banquers que especulen amb l'habitatge, desnonant famílies senceres", i així com les empreses de construcció que, "al costat dels hotelers i banquers, especulen amb el territori malferit" de les Illes.

stats