Societat 10/04/2019

Els centres de salut més antics de Menorca necessiten millores d'accessibilitat

Aquest és el resultat de l'auditoria elaborada per la Fundació per a Persones amb Discapacitat que assenyala Es Banyer i Dalt Sant Joan

Iván Martín
1 min
El centre de salut d'Es Banyer d'Alaior és un dels equipaments amb deficiències d'accessibilitat.

MaóLa Fundació per a Persones amb Discapacitat de Menorca (FPDM) ha elaborat una auditoria d'accessibilitat dels diferents centres de salut de l'illa per encàrrec del Servei de Salut. En total, s'han fet una dotzena de visites, informes, així com una memòria final que recull una diagnosi sobre l'estat actual dels centres de salut. En línies generals, s'ha constatat que els edificis més antics, Es Banyer a Alaior i Dalt Sant Joan a Maó, són els que presenten més mancances des del punt de vista de les barreres arquitectòniques.

D'altra banda, un dels aspectes a millorar a tots els centres d'Atenció Primària i a l'hospital Mateu Orfila de Maó és la implementació d'un sistema de crida a la consulta, pensat per a les persones sordes o amb baixa audició. L'auditoria de la Fundació servirà per millorar i adaptar la xarxa de salut de Menorca, amb edificis i serveis accessibles per a tots els pacients, sense perjudici de les capacitats individuals.

La metodologia es basa en les visites als centres de salut per comprovar els requisits de la normativa vigent. Posteriorment s'ha elaborat un informe en què es plantegen les mancances i les opcions de millora en cada cas, per tenir d'aquesta manera una referència sobre els punts en què actuar per millorar l'accessibilitat del centre de salut. L'auditoria aconsegueix garantir entorns inclusius per a pacients i treballadors.

stats