Societat 05/07/2021

Centenars de persones protesten a Palma per l'assassinat homòfob d'un jove a la Corunya

La concentració ha estat convocada per Ben Amics, que ha condemnat els fets

ARA Balears
2 min
La manifestació s'ha duit a terme a les escales de la plaça Major de Palma.

PalmaCentenars de persones s'han manifestat aquest dilluns a Palma en senyal de protesta per l'assassinat homòfob d'aquest dissabte d'un jove de 24 anys a la Corunya, a Galícia. La víctima va ser assassinada per un grup d'homes que li pegaren una pallissa a l'exterior d'una discoteca.

La concentració ha estat convocada per l'associació Ben Amics, que ha condemnat els fets i ha reclamat que s'obri una investigació per aclarir si es tracta d'un delicte d'odi. El col·lectiu ha subratllat que "la LGTBI-fòbia continua sent una realitat, en un context social en el qual, gràcies a la irrupció de l'extrema dreta, els discursos d'odi que assenyalen les persones LGTBI augmenten". L'entitat ha recordat que a les Balears hi ha un Servei d'Atenció Integral a aquest col·lectiu, al qual animen a acudir en cas de sofrir qualsevol violència motivada per la LGTBI-fòbia.

Centenars de persones han condemnat a Palma els fets ocorreguts a la Corunya.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, també ha condemnat els fets. Al seu compte de Twitter, la cap de l'Executiu balear ha manifestat que "la mort de Samuel ens ha de fer veure que l'odi encara mata al nostre país, que la LGTBI-fòbia existeix i que ens hem d'implicar col·lectivament per fer que ningú, mai més, pateixi a la nostra terra per ser qui és o estimar a qui estima".

Tot i això, els investigadors de la Policia Nacional de la Corunya encara no han fet cap detenció arran de la mort del jove, anomenat Samuel. El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha anunciat que "s'ha identificat molta gent que hi havia pels voltants" d'on va tenir lloc l'assassinat, tot i que ha desmentit que hi hagi persones detingudes, en contra del que havia transcendit diumenge. "No està exclosa cap hipòtesi, ni el delicte d'odi ni qualsevol altre", ha afegit Marlaska, que no ha volgut anticipar que el crim estigués motivat pel fet que la víctima fos homosexual.

Els investigadors han assegurat que la pallissa hauria començat per l'ús d'un mòbil, perquè, uns minuts abans, Samuel estava amb una amiga fent una videotrucada que, segons la Policia, hauria pogut causar confusió al grup de joves que van agredir-lo.

stats