Societat 19/02/2022

Un centenar de persones participen en l'acte de suport a la candidatura de Joan Miralles per presidir l'Obra Cultural Balear

ARA Balears
2 min
Joan Miralles, candidat per presidir l'OCB.

PalmaEl candidat a la presidència de la junta directiva de l'Obra Cultural Balear, Joan Miralles, ha dit que “l’OCB ha de ser la casa comuna de tots aquells que estimen la llengua, la cultura i el país, els tres pilars en què es fonamenta la tasca de l’entitat, que enguany compleix 60 anys”. Ho ha fet aquest dissabte durant l'acte de suport a la seva candidatura, el qual ha tingut lloc al monestir de la Real. Allà, s'hi han aplegat un centenar de persones per manifestar el seu suport a la proposta de Miralles, que haurà de ser ratificada pels socis en les eleccions de dijous, dia 24 de febrer.

A l’acte, també hi han intervingut Lena Serra Capó, que assumirà una de les vicepresidències de l’OCB; el professor i escriptor Damià Pons, que ha fet referència als 60 anys de tasca incansable de l’OCB en la defensa de la llengua, la cultura i el país, i que ha encoratjat la futura junta a continuar aquest camí. També Antònia Sitjar, membre de la delegació de l’OCB de Campos, que ha destacat el paper que durant dècades han jugat les delegacions de l’entitat als seus respectius municipis.

Miralles, el candidat a la presidència de la junta directiva, ha tancat la cita. Entre els assistents, hi havia membres de les juntes anteriors: el president actual, Josep de Luis, i el seu predecessor, Jaume Mateu. A més, hi han anat personalitats destacades de diversos àmbits, com ara el promotor cultural Antoni Torrens, de sa Pobla; l’expresidenta del Consell Social de la UIB, Francisca Mas; els cineastes Lluís Ortas i Carles Bover; els escriptors Guillem Frontera, Biel Mesquida i Gabriel Janer Manila, i el pintor Damià Jaume, entre altres. Així mateix, hi han acudit expolítics de diferents formacions com ara Cristòfol Soler, Pere Sampol, Sebastià Serra, Joan March i Celestí Alomar.

stats