Societat 08/04/2019

Un centenar d'alumnes fan la prova pilot d'admissió al Grau d'Educació Infantil i Primària

Es tracta d'una de les fases del Pla de millora de la formació inicial del professorat

Ara Balears
2 min
Un centenar d'alumnes fa la prova pilot d'admissió al grau d'Educació Infantil i Primària

PalmaUn centenar d'alumnes de segon de Batxillerat protagonitzen una part de l'estudi pilot per desenvolupar unes proves específiques que tenien l’objectiu de valorar la competència comunicativa en castellà i en català, la competència logicomatemàtica, la comunicació efectiva, les habilitats interpersonals, l’ajust psicològic, la motivació intrínseca i l’orientació cap al desenvolupament professional.

Aquestes proves s’implantaran, de manera efectiva i per primera vegada, a l’alumnat que demani admissió al Grau d'Educació Infantil i Primària per al curs 2020-2021, amb l’objectiu d’atreure les persones més adequades per ser docents.

És un dels canvis que es proposaven a les línies del Pla de millora de la formació inicial del professorat que s'anuncià el mes de desembre que es començaria a aplicar el curs 2018-2019 als estudis d’Educació Infantil, d’Educació Primària i al Màster de Formació del Professorat de la UIB.

Tant el Govern balear com la UIB coincidien en la importància de la millora de la formació del professorat com a element imprescindible de qualitat i innovació, i, per això, es va constituir un grup de treball amb l'objectiu d'optimitzar la coordinació entre ambdues institucions. Aquestes iniciatives s’emmarquen en el Pla cap a l’èxit educatiu, el Pla quadriennal de formació del professorat de la Conselleria i el Programa de millora de la formació inicial dels estudis de mestre i de professorat de Secundària de la UIB.

L’any 2017 va començar la recerca per a l’elaboració de proves de selecció d’alumnat per accedir a la formació inicial de mestres d’Infantil i Primària. Es va fer una anàlisi de l’estat de la qüestió en l’àmbit internacional (2017-2018), una trobada de feina amb professorat de la Universitat de Jyväskylä (Finlàndia) i un taller amb universitats de l’estat espanyol i amb professorat dels centres educatius de les Illes i de la UIB.

Un centenar d'alumnes fa la prova pilot d'admissió al grau d'Educació Infantil i Primària

Entre els mesos de gener i març del 2019, diversos experts de l’estat espanyol han duit a terme la validació de les proves. I entre els mesos d’abril i maig s’ha fet la prova pilot, en la qual han participat un centenar d’alumnes de 16 centres educatius, aproximadament.

Pròximament es farà un taller amb tot l’equip de la recerca de l’elaboració de proves de selecció d’alumnat per accedir a la formació inicial de mestres d’Infantil i Primària per fer la revisió final i l’aprovació, si escau, de les proves.

stats