Societat 10/04/2018

Almenys sis identificats en una concentració dels CDR a Palma

Han protestat davant la Delegació de Govern en solidaritat amb la companya detinguda a Catalunya

J. Ribas / A. Riera
1 min
Els manifestants han exhibit estelades i cartells en suport als presos polítics.

Palma'Si en toquen a una, ens toquen a totes. Llibertat companyes CDR', era el lema sota el qual els CDR de Mallorca han convocat aquest dilluns horabaixa una concentració davant la Delegació de Govern a Palma. Gairebé una centena de ciutadans i membres dels Comitès de Defensa de la República han participat a la protesta, que finalment ha acabat amb almenys sis persones identificades per la Policia Nacional espanyola, tot i que no hi ha hagut cap incident ni provocació. Quatre d'aquestes persones són membres d'Arran i una, de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM).

Durant la lectura d'un manifest, les persones concentrades han destacat que "durant les darreres setmanes l'Estat espanyol i els seus còmplices politics i mediàtics han anat intensificant la campanya de criminalització de l'acció dels CDR" i han denunciat "una campanya per criminalitzar moviments pacifistes que porten a terme els CDR en l'exercici de reivindicació del dret d'autodeterminació".

La vuitantena llarga de manifestants han demanat també l'absolució del raper Josep Miquel Arenas 'Valtònyc' i han mostrat cartells i banderes independentistes i contra l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola.

stats