Societat 01/05/2021

CCOO, UGT i l'esquerra balear, units el Primer de Maig per fer front "l'onada ultraliberal" i d"'extrema dreta"

PSIB, Podem, MÉS i Esquerra Unida han participat en un acte unitari organitzat pels dos sindicats

2 min
L'acte unitari organitzat per CCOO i la UGT a Palma.

PalmaCCOO, UGT i els partits d'esquerres de les Balears -PSIB, Podem, MÉS i Esquerra Unida- han celebrat conjuntament aquest dissabte el Primer de Maig per fer front a "l'onada ultraliberal i d'extrema dreta que afecta el país", com ha assenyalat en un acte unitari el secretari general de CCOO a les Balears, José Luis García. Quasi un centenar de persones s'han reunit a la seu d'aquest sindicat, després de fer una marxa motoritzada en què han participat prop d'un centenar de vehicles.

"És moment de reivindicar la unitat de l'esquerra enfront de l'onada de la ultradreta", ha comentat García, qui ha afegit que "Madrid es juga molt i Espanya també perquè no es pot caure en el populisme que arrasa Europa". El secretari general de la UGT a les Balears, Lorenzo Navarro, ha dit que cal augmentar el salari mínim, fer una reforma del sistema de pensions i de la llei laboral i derogar la llei mordassa. Malgrat que Navarro ha reconegut que els ERTO han salvat milers de llocs de feina, ha lamentat que no s'ha arribat a tothom i que l'Ingrés Mínim Vital s'ha quedat "massa curt", segons ha recollit Europa Press. Durant l'acte s'han pogut veure i escoltar mostres de suport als treballadors de l'Administració General de l'Estat i als professionals que estan subcontractats a IB3.

Tant CCOO com la UGT han coincidit a reclamar una sortida "més justa" a la crisi sanitària . "Els sindicats de classe sortim als carrers, ara més que mai, per la complicada situació que pateixen els treballadors", ha comentat José Luis García, mentre que Lorenzo Navarro ha afegit que "cal exigir drets".

A l'acte d'aquest dissabte també s'ha presentat la creació del moviment d'unitat sindical batejat 'Per una insularitat digna', que ja aglutina una dotzena d'organitzacions. El seu portaveu, Gabriel Riera, ha dit que l'objectiu és incorporar tots els sindicats d'àmbit estatal per aconseguir compensar la insularitat que pateixen els treballadors estatals a les Balears.

La intensa pluja matinal ha obligat els organitzadors a canviar de lloc la ubicació de l'acte central del Primer de Maig, que es preveia fer al parc de la Mar i que finalment s'ha fet a la seu de CCOO. Entre els representants de l'esquerra que hi han assistit, hi havia el batle de Palma, José Hila (PSIB); el regidor de Govern Interior i Participació Ciutadana a Cort, Alberto Jarabo (Podem); la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat de Palma i membre de MÉS per Mallorca, Neus Truyol; i el secretari general d'Esquerra Unida a les Balears, Juanjo Martínez.

D'altra banda, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha agraït als treballadors el seu compromís en l'any "més difícil", a través d'una piulada deTwitter. "Protegir llocs de feina i prestacions, reforçar l'estat del benestar, ampliar l'escut social i laboral és l'objectiu el Primer de Maig i sempre", ha assegurat la socialista.

stats