Societat 20/05/2022

CCOO i UGT acampen davant Cort per reclamar millores a Correus

Els sindicats han protestat per un "desmantellament" del servei públic postal

ARA Balears
1 min
Els sindicats obrers es manifesten a la Plaça de Cort.

PalmaRepresentants dels sindicats obrers UGT i CCOO s'han manifestat aquest divendres dematí acampant davant l'Ajuntament de Palma per protestar pel "desmantellament" del servei públic postal, segons han dit. A més, les organitzacions han dit que la manifestació volia servir per conscienciar i informar sobre "l'abandonament" que està sofrint Correus "amb el consentiment de l'Estat".

Segons han explicat, els darrers anys se n'ha retallat el finançament fins a un 50%. Això "recau en la pèrdua de qualitat i regularitat del repartiment domiciliari del servei postal", han reconegut. Han afegit que aquesta circumstància es veu agreujada perquè "s'estan tancant oficines, centres de repartiment, suprimint llocs de feina en l'àmbit rural i retallant horaris d'atenció a la ciutadania".

Això no obstant, Correus ha desmentit tota aquesta informació dient que "no s'estan tancant oficines i tampoc existeix cap pla de privatització". Així mateix, des de l'entitat s'ha garantit "el manteniment de la qualitat del servei". En aquest aspecte, Correus ha assegurat que s'estan obrint a nous sectors i diversificant el seu negoci.

És per aquest motiu que estan "assignant els seus recursos, tant humans com logístics i tecnològics", on l'estructura ho demana. Però sempre, han insistit, "mantenint la qualitat del servei que prestam a tota la ciutadania". Finalment, Correus ha subratllat que "no s'està produint cap desmantellament ni debilitament del servei".

stats