Economia 29/04/2022

Les Balears tornen a ser la comunitat amb més sinistralitat laboral

L'any 2021 es varen registrar 17.800 accidents a la feina

ARA Balears
2 min
Obrers treballant a una construcció de Palma.

PalmaLes Balears varen sumar més de 17.800 accidents a la feina l'any 2021, que encara es correspon amb la taxa de sinistralitat més elevada d’Espanya, si bé més d’un 99% eren accidents de caràcter lleu. Malgrat que la taxa de sinistralitat ha davallat un 16,7% respecte del 2019 -de 4.344,6 punts a 3.804,9-, continua sent la més alta de l'Estat.

Cal dir que el 99% dels accidents registrats l'any passat varen ser lleus, segons el Consell Rector i Consell de Direcció de l’IBASSAL. A més, destaca que hi ha "una tendència positiva iniciada des del 2018 de reducció progressiva de la sinistralitat". Segons l'IBASSAL, "coincideix amb l’increment de polítiques de prevenció en matèria de seguretat i salut laborals, i la creació de l’Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral".

Si es comparen les dades amb les del 2020, la sinistralitat ha incrementat un 29,19%, segons ha informat CCOO a partir de les estadístiques d'accidents laborals del Ministeri de Treball. Per sectors, l’increment més notable d’accidentalitat s’ha registrat a l’hostaleria, però cal tenir en compte que, amb la irrupció del covid-19, el sector va tenir l’activitat paralitzada o molt restringida.

El sindicat considera l'augment com a "notable", tot i que el 2020 no va ser un any normal a causa de la irrupció del covid i l'economia va quedar paralitzada en molts de sectors productius. Així i tot, CCOO ha demanat que el covid-19 s'inclogui en el llistat de malalties professionals, cosa que facilitaria "una major protecció i millors prestacions" per a les persones afectades.

Les Balears, la segona comunitat autònoma on més ha caigut l'absentisme laboral

La taxa d'absentisme laboral a les Illes ha registrat la segona caiguda més important de tot l'Estat, amb 1,7 punts percentuals. Ha quedat en un 6,8%, una dada que la posiciona amb la novena més elevada del territori. Astúries, Navarra, el País Basc, la Rioja, Cantàbria, Galícia i Aragó són les que estan per davant de l'Arxipèlag.

stats