Societat 22/05/2020

CCOO demana al Govern participar en l'organització del pròxim curs escolar

Considera que s'han de modificar les ràtios per garantir la distància de dos metres entre els alumnes

Ara Balears
1 min
La crisi sanitària obliga a prendre diverses mesures higièniques

PalmaComissions Obreres (FE- CCOO) ha demanat a la Conselleria d'Educació que convoqui els sindicats per dissenyar l'organització del pròxim curs escolar, ja que considera "imprescindible no deixar res a la improvisació". També exigeix que es modifiqui la normativa de les ràtios per tal de garantir la distància de seguretat de dos metres entre els alumnes, segons indica en una nota.

El sindicat ha destacat que la crisi sanitària "ha destapat la situació precària, quasi endèmica, dels centres educatius". Assenyala també que la "infradotació" de pressupostos en educació es tradueix en una "mancança d'infraestructures que, amb l'augment de la població en edat escolar, té com a conseqüència unes ràtios molt elevades dins cada aula, així com l'augment d'aules prefabricades.

De fet, el sindicat indica que molts dels centres "ja fa anys que han reconvertit les aules de música, els laboratoris, les biblioteques i les sales d'actes en aules", per això veu necessari "crear noves alternatives a les solucions que aquest dijous va apuntar el Ministeri d'Educació".

El sindicat exposa que la crisi sanitària obliga a prendre diverses mesures higièniques, entre les quals s'inclou la distància de dos metres entre els alumnes, un fet que els fa considerar que és imprescindible planificar les ràtios per al curs vinent per tal de poder assumir aquesta indicació.

Ha destacat que "la situació en què es troben molts centres implicarà un gran esforç de reorganització" i això afectarà "famílies, alumnes i docents". És per aquest motiu que considera que "res no s'ha de deixar a la improvisació".

stats