Societat 27/06/2019

CCOO recorda que és "la segregadora LOMQE" la que manté el concert a les escoles de l'Opus Dei

El sindicat exigeix que es derogui aquesta llei per "recuperar el caràcter subsidiari real de la concertació i eliminar la possibilitat que centres que adoctrinen hi tinguin accés"

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu

PalmaCCOO assenyala que la fotografia dels alumnes "saludant" mostrant una ideologia racista, segregadora i totalitària demostra el mal que pot fer una educació que no persegueixi la cohesió social, la inclusió i que fomenti l'adoctrinament. El sindicat apunta que per això "cal augmentar les garanties i la vigilància perquè les concertacions segueixin criteris que persegueixin l'interès general i respectin la diversitat, la inclusió i la gratuïtat de l'educació.

Des de CCOO destaquen que fa tota una legislatura que lluiten contra la LOMQE, "una llei que possibilita aquests concerts i que, a més, també dificulta que les concertacions amb doblers públics tinguin un caràcter subsidiari real".

"Aquesta llei permet concertar només allà on no arriba l'oferta pública", subratllen. FE-CCOO exposa que des de l'escola s'ha de fomentar la coeducació i la inclusió, aspectes que són contradictoris amb la segregació per sexes.

"Ara que des de l'executiu anterior s'està treballant en l'elaboració del I Pla autonòmic de coeducació, que pretén afavorir el desenvolupament integral de les persones amb independència del sexe en el qual estiguin socialitzades, entenem que tots els centres finançats amb fons públics haurien de partir de la premissa de l'escola mixta per aconseguir arribar al punt de partida de l'aplicació d'aquest pla i poder assolir-ne els objectius. Per tot això és urgent que es derogui la LOMQE", conclouen.

stats