Societat 19/07/2022

CCOO denuncia que les residències privades no estan aplicant la pujada salarial del 6,5% als treballadors

El conveni estableix que les taules salarials s'actualitzin cada any

ARA Balears
2 min
Façana de la residència que l'empresa DomusVi té a Palma

PalmaCCOO ha denunciat que les patronals del sector d'atenció a la dependència han incomplert el conveni que establia una actualització anual de les taules salarials de manera "flagrant". Aquest conveni té incidència sobre els treballadors de centres de dia, residències, teleassistència i ajuda a domicili.

En aquest sentit, també han incomplert la sentència de l'Audiència Nacional que ordenava una pujada salarial del 6,5% per als treballadors de les residències privades, segons ha indicat el responsable de la Federació estatal de Sanitat i Sectors Sociosanitaris de CCOO, Jesús Cabrera. Així i tot, ha especificat que serà a la nòmina del juliol quan comprovin quines empreses del sector han complert aquesta sentència.

Per ara, el sindicat s'ha reunit aquest dimarts amb delegats del sector de la dependència a Palma per explicar-los la situació de la negociació col·lectiva després d'aquesta sentència judicial. Per la seva banda, una de les patronals del sector, la Federació Empresarial de Dependència (FED), ja ha anunciat que recorreran contra la decisió judicial.

Davant aquestes declaracions, CCOO ha especificat que entén que no aplicaran cap pujada salarial. Per tant, "en funció del que passi amb les nòmines del juliol, CCOO actuarà i anunciarà mobilitzacions", ha conclòs Cabrera.

Segons ha explicat el responsable de Sanitat i Sociosanitaris de CCOO, aquest "incompliment" afecta 300.000 treballadors arreu de l'Estat. El conveni fa quatre anys que es negocia i, tot i que volen arribar a un acord amb les empreses contractadores, ha declarat, sap que la sentència "clara i contundent" permetrà millorar les condicions salarials a curt termini.

Pel que fa a la idea de crear un conveni autonòmic exclusiu per a les Balears, la responsable de Sectors Sociosanitaris, Salut Laboral i Medi Ambient de la Federació de Sanitat i Serveis Sociosanitaris de CCOO, Irene Álvarez, ha declarat que prioritzen acabar amb les negociacions estatals, ja que seria un conveni mínim sobre el qual posar les bases. En enllestir aquest tema, "es poden obrir noves taules de negociació".

stats