Societat 01/04/2022

El Govern concerta 30 places de la residència DomusVi Sa Riera de Palma per a persones majors en situació de dependència

La Conselleria d'Afers Socials hi destinarà prop de 550.000 euros anuals

ARA Balears
1 min
La consellera Santiago ha visitat aquest divendres les instal·lacions.

PalmaEl Govern i l'entitat Geriatros, SAU, propietària de la residència DomusVi Sa Riera de Palma, han signat un conveni que permetrà que la Conselleria d'Afers Socials i Esports tingui concertades 30 places per a persones majors en situació de dependència. Segons ha explicat l'Executiu, es tracta d'unes places que a partir d'ara passaran a formar part de la Xarxa Pública d'Atenció a la Dependència de les Balears. Anualment suposa una inversió de prop de 550.000 euros.

La consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, ha manifestat que "sempre hem oferit que les places privades es puguin convertir en públiques a través de la concertació. D'aquesta manera, 30 places accedeixen per via de dependència amb les mateixes condicions d'igualtat que la resta de qualsevol ciutadà". Amb tot, Santiago ha destacat que "ampliam la xarxa pública d'atenció a la dependència i en servei de residència, que és un pels quals més esforços hem de fer perquè estam envellint com a societat".

El Govern ha informat que serà la Conselleria, d'acord amb la normativa vigent i mitjançant una resolució, l'encarregada de designar les persones usuàries amb grau reconegut de dependència que hagin d'ocupar les places concertades del servei residencial.

Santiago, acompanyada del director general d'Atenció a la Dependència, Gori Molina, ha visitat aquest divendres les instal·lacions de la nova residència. Els ha acompanyat la presidenta institucional i de la Fundació DomusVi, Josefina Fernández, que gestiona set centres residencials a les Illes, amb un total de 1.099 places.

stats