Correus
Societat 23/08/2023

CCOO critica "l'abandonament" de Correus a les Balears i exigeix més recursos

El sindicat ha criticat que l'empresa no substitueixi el personal de vacances o de baixa

ARA Balears
1 min
Oficina de Correus de Ciutadella

PalmaEl sindicat de CCOO ha critica "l'abandonament postal" de Correus a les Balears i ha exigit "recursos suficients" per poder dur a terme el servei amb "garanties mínimes". El sindicat ha denunciat aquest dimarts que la direcció de Correus té la secció les Balears "completament abandonada", malgrat els esforços dels treballadors per tirar-la endavant. Segons han indicat, municipis com Marratxí, Campos, sa Pobla, Inca o unitats de repartiment de Palma com la central, el Fortí, Can Pastilla o el Terreno acumulen milers i milers de paquets, cartes i notificacions, "malgrat l'esforç dels treballadors".

En aquest sentit, han lamentat que Correus i, en concret, els seus gestors siguin "incapaços" de fer la seva tasca i substituir el personal que està de baixa o de vacances. Aquest fet, han recordat, suposa que els treballadors en actiu estiguin "extenuats". Així mateix, ha lamentat que cada vegada més ciutadans van a les unitats de repartiment a recollir els enviaments que esperen, perquè els carters "estan desbordats" per la quantitat de correspondència acumulada per "la falta de contractació i la mala gestió".

Finalment, CCOO ha recordat que fa anys que denuncien el "desmantellament del servei postal públic per part del govern, que ha retallat el fons de finançament del servei postal universal en els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) i s'ha desentès de la pèssima gestió de desballestament i de la retallada de plantilla dels darrers anys del seu president, Juan Manuel Serrano".

stats