Societat 13/12/2019

La Conselleria d'Educació i l'Ajuntament de Palma volen augmentar la presència del català al carrer

Una de les propostes és la creació de dinamitzadors territorials i la posada en marxa de campanyes de sensibilització

Ara Balears
1 min
El conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March reunit amb el batle de Palma, José Hila, la Secretaria Autonòmica d'Universitat, Recerca i Política Lingüística, Agustina Vilaret i la directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior, el regidor d’Educació i Política lingüística, Llorenç Carrió i el director general d’Educació i Política lingüística, Jaume Ribas.

PalmaEl conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, s’ha reunit amb el batle de Palma, José Hila, a la primera reunió de coordinació entre les dues institucions amb l’objectiu d’augmentar la presència de la llengua catalana al carrer. Han acordat incrementar la coordinació, i entre les propostes plantejades hi ha la col·laboració en accions com els dinamitzadors territorials o la posada en marxa de campanyes de sensibilització.

En la reunió hi han participat, també per part de la Conselleria, la secretària Autonòmica d'Universitat, Recerca i Política Lingüística, Agustina Vilaret, i la directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior. I per part de l’Ajuntament de Palma, el regidor d’Educació i Política lingüística, Llorenç Carrió, i el director general d’Educació i Política lingüística, Jaume Ribas.

Entre els temes destacats d’aquesta primera reunió, s’ha posat de manifest la importància de Palma per a la població i per la influència que exerceix en la resta del territori. Per això s’han analitzat les característiques i necessitats específiques de la capital de les Illes Balears.

Per tal de concretar les futures actuacions conjuntes, s’ha previst una nova reunió específica dels responsables de política lingüística per a principi d’any.

stats