Societat 15/07/2022

Es Castell licita la segona fase del Museu Thalassa per 200.000 euros

L'entitat Amics de la Mar ha aportat divuit embarcacions a la mostra

Iván Martín
1 min
Interior en obres de l'espai del museu marítim.

MAÓL'Ajuntament del Castell licita per un valor de 200.000 euros la segona fase de les obres d'adequació del nou museu marítim Thalassa.

La batlessa del municipi, Joana Escandell, ha explicat que la previsió és que els treballs tinguin una durada de sis mesos, una vegada duta a terme la primera fase, que ha consistit en la recuperació i la restauració de les antigues pedreres de marès on s'ubicarà el museu. "Ara posam el relat museístic del projecte, omplint-lo amb les embarcacions i el patrimoni marítim de Menorca. Podrà ser visitat per escoles, residents i turistes, que comprovaran la riquesa que tenim", ha afirmat.

D'altra banda, Escandell ha recordat la importància que tindrà aquest equipament per posar en valor tot el que està relacionat amb la mar: "Hi ha divuit embarcacions aportades per l'entitat Amics de la Mar, que en el seu moment es varen deixar d'emprar i estaven condemnades a la desaparició, però aquest grup les ha conservades i restaurades".

La responsable política també ha destacat que es realitzaran tallers. A més, l'espai inclourà una sala de vídeos i una exposició fotogràfica, d'aquesta manera es configurarà, segons Escandell, "el primer museu marítim a l'illa d'aquestes característiques".

stats