Societat 24/03/2023

Es Castell celebra la inauguració del primer museu de patrimoni marítim a Menorca

El pressupost d'execució ha estat de 720.000 euros, finançats amb fons de l'Impost de Turisme Sostenible

Iván Martín
1 min
Museu Thalassa d'Es Castell.

MAÓEl museu de patrimoni marítim Thalassa ha obert aquest divendres les portes i s'ha convertit en el primer museu d'aquestes característiques que té Menorca. A l'acte de presentació, la batlessa, Joana Escandell, ha destacat l'aportació cultural que representarà el nou centre: "Els visitants podran trobar una antiga pedrera reformada i un contingut que és patrimoni de tots els menorquins". I ha afegit: "Hi ha un total de devuit embarcacions i turísticament significarà molt per al poble".

El cost del museu és de 720.000 euros, doblers finançats amb fons procedents de l'Impost de Turisme Sostenible. Aquesta idea va sorgir anys enrere, amb l'antic batle del PP Lluís Camps, tot i que durant la pandèmia es varen dur a terme les obres i l'any passat, la part de contingut del museu, ja amb la batlessa socialista Escandell. El nou museu exhibeix embarcacions tradicionals menorquines restaurades, aportades per l'associació Amics de la Mar Port Maó i que serviran per mostrar la importància del patrimoni marítim menorquí, descrit en el seu entorn natural, tècnic, social i cultural.

El recorregut expositiu explica les diferents tipologies d'embarcacions i mostra els processos i les tècniques de construcció i les formes de navegació. A més, el centre vol preservar el llegat material i immaterial del patrimoni marítim per a les futures generacions, explicant les relacions dels menorquins amb la mar al llarg de la història, així com la importància social de les embarcacions tradicionals i el seu reflex cultural a la literatura, pintura i música.

stats