Societat 02/08/2022

Es Castell adjudica la segona fase del museu marítim per 200.000 euros

L'objectiu és crear un centre cultural dinàmic, a partir de l'exhibició d'un total de 18 embarcacions restaurades

Iván Martín
2 min
Entrada al museu marítim d'Es Castell.

MAÓL'ajuntament del Castell ha adjudicat la segona fase de les obres per a la conversió de les pedreres de l'Arraval Vella en el nou museu dedicat al patrimoni marítim de Menorca per un import de gairebé 200.000 euros.

La primera fase de les tasques ha servit per dur a terme la restauració arquitectònica de l'espai i aquesta segona fase servirà per omplir les pedreres amb el contingut de l'exposició. Les feines s'han adjudicat a l'UTE Kultura Mediterraneum. El projecte es finança a través dels fons de l'Impost de Turisme Sostenible de 2018.

L'objectiu del projecte és crear un centre cultural dinàmic, a partir de l'exhibició d'un total de 18 embarcacions tradicionals menorquines restaurades, que aportarà l'associació Amics de la Mar Port Maó, i que serviran per mostrar la importància del patrimoni marítim menorquí, descrit en el seu entorn natural, tècnic, social i cultural.

El recorregut expositiu explicarà les diverses tipologies d'embarcacions, mostrant els processos i les tècniques de construcció i les diferents maneres de navegar. A més, el museu vol preservar el llegat –material i immaterial–x del patrimoni marítim menorquí per a les generacions futures, mostrant les relacions dels habitants de Menorca amb la mar al llarg de la història i contant la importància social del món de les embarcacions tradicionals, així com el seu reflex cultural. El nou equipament també vol esdevenir un referent pel que fa a la gestió de llegats, la difusió de la cultura marítima i la promoció del respecte i la preservació del medi ambient marí.

El centre també tindrà una sala d'audiovisuals amb capacitat per a 60 persones. Entre els continguts de l'exposició, també destaca un espai d'imatges captades pel fotògraf Toni Vidal (es Castell, 1934), un testimoni excepcional de la vida marinera de les dècades de 1960 i 1970. L'exposició acollirà visites escolars i s'hi faran tallers de manera regular. A més, s'organitzaran periòdicament cursos i jornades formatives sobre el contingut de la mostra entre mestres, guies turístics i personal de les oficines d'informació turística.

stats