Societat 04/03/2021

Els casos actius de coronavirus baixen de 2.000 a les Balears

Durant la darrera jornada, Salut ha detectat 37 casos nous de coronavirus, tres menys que ahir, i ha notificat la mort de dues persones més

ARA Balears
1 min
Una infermera amb una dosi de la vacuna de Pfizer contra el coronavirus.

PalmaEls casos actius de coronavirus han tornat a descendir a les Balears i se situen per sota dels 2.000. En concret, segons ha informat la Conselleria de Salut, hi ha 1.927 persones contagiades en aquests moments, una xifra a la qual no s'arribava des del mes de maig de l'any passat. Durant la darrera jornada, Salut ha detectat 37 casos nous de coronavirus, tres menys que ahir, i ha notificat la mort de dues persones més, per la qual cosa la xifra total ascendeix a 731.

La situació dels hospitals també ha millorat. Encara que a les Unitats de Cures Intensives (UCI) encara hi ha 41 persones ingressades, a planta la xifra s'ha reduït i s'ha passat de 101 pacients a 97 en un dia. En total, hi ha hagut nou persones que han rebut l'alta hospitalària i 125 que han rebut la d'Atenció Primària. En el cas dels professionals sanitaris, n'hi ha 89 sota vigilància i, d'aquests, 28 tenen el contagi actiu.

Per la seva banda, a les residències de la tercera edat no s'ha detectat cap contagi entre els residents, tot i que hi ha 12 professionals contagiats. En total, des de l'inici de la pandèmia han mort en aquests centres 259 usuaris.

En el cas de la vacunació, s'han aplicat 77.280 dosis a les Balears i 23.810 persones ja estan immunitzades perquè han rebut les dues dosis de la vacuna contra el coronavirus.

stats