Societat 06/09/2023

Els carrers de Maó respiren ambient de les festes de Gràcia 2023

El pianista internacional Marco Mezquida serà l'encarregat d'oferir el pregó

Iván Martín
1 min
El grup musical 'Va Gros' en un moment de l'actuació al carrer.

MAÓEl municipi de Maó ha iniciat el compte enrere per a les festes patronals de Gràcia 2023. Els carrers de la ciutat ja estan engalanats i cada cop són més els grups d'amics que queden per compartir una estona i beure la primera pomada de les festes.

El pianista de reconegut prestigi internacional Marco Mezquida oferirà a partir de les 21.00 hores d'aquest dimecres el pregó de les festes. L'atapeït calendari de l'artista maonès havia impossibilitat que exercís de pregoner anteriorment fins en dues ocasions. La tercera telefonada per assumir la responsabilitat, a càrrec del batle Hèctor Pons, ha estat la definitiva per donar la benvinguda a les festes.

Un altre dels moments emotius serà el primer toc de flabiol des de l'ajuntament, instant en el qual les emocions de centenars de ciutadans es veuran sobrepassades per les notes d'aquest instrument característic de les festes estiuenques menorquines. A més, sonarà l'himne de la ciutat, Es Mahón i es veuran les primeres banderes amb l'escut del municipi. "Són dies per mostrar l'orgull i deixar de banda les diferències de tota mena", ha recordat el batle Hèctor Pons.

Una vegada finalitzi l'acte del pregó, els primers concerts s'expandiran pel municipi i la pomada acompanyarà la humida nit que es preveu. Dijous serà el moment per als cavalls, amb el primer jaleo, però divendres és el desitjat segon jaleo i la tradicional samba. L'entrega de canyes verdes i les corregudes de Gràcia prendran protagonisme fins a la jornada de dissabte, destinada al port de Maó.

stats