Societat 23/07/2021

Les cares de la setmana

1 min
Les cares de la setmana

Jaume Ripoll

El director de l’Atlàntida Mallorca Film Fest, Jaume Ripoll, demostra, un any més, el seu compromís amb l’illa. Malgrat l’evident creixement del festival, que enguany ja suma 700.000 euros de pressupost, Ripoll consolida la programació a Palma. L’Atlàntida arrencarà el 26 de juliol a Ciutat i tindrà lloc presencialment fins a l’1 d’agost. El mateix Ripoll va assegurar que aquesta nova edició serà “la més ambiciosa pel que fa a la programació, els convidats i les jornades professionals”.

Josep Marí

La Conselleria de Mobilitat i Habitatge, amb Josep Marí al capdavant, ha impulsat una mesura que vol estimular els joves a agafar el transport públic: els menors de 16 anys de Mallorca podran utilitzar el bus interurbà, el tren i el metro gratuïtament. La decisió s’ha pres en el marc del Consell Balear de Transports Terrestres i serà efectiva a partir del 17 de setembre. És un acord important, perquè contribuirà a garantir el dret a la mobilitat sostenible i assequible per als adolescents d’illa.

Agustina Vilaret

Només un dia després d’estrenar-se, la companyia UepFly va encendre les xarxes amb el seu ús del català. “Grassis p’es recibimiento. Espéràm vèros en colcún de nostros aéroplàns prest”, deien a Instagram. Si bé la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, va fotografiar-se amb els directius el dia de la inauguració, la responsable de Política Lingüística del Govern, Agustina Vilaret, no va sortir a denunciar la polèmica entorn de l’aerolínia.

stats