Societat 08/11/2019

Les cares de la setmana

Ara Balears
1 min
Les cares de la setmana

Pep Ramon Cerdà

Des del 2008 no s’havien modificat els estatuts del teatre Principal de Palma, fet pel qual estaven totalment desfasats. Quan Pep Ramon Cerdà en va assumir el càrrec de director, es va comprometre a proposar uns estatus nous en el termini de sis mesos. N’han passat dos i mig i ja n’ha presentat l’esborrany. A més, Cerdà ha activat altres mecanismes de transparència, com publicar els contractes i les declaracions de béns i utilitzar els borsins per fer contractes que abans es decidien a dit.

Neus Truyol

Si bé a principis d’estiu l’àrea de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat de Cort negava a l’ARA Balears que hi hagués cap variació en el nombre de sol·licituds per fer piscines al centre històric de Palma, ara la seva regidora, Neus Truyol, anuncia restriccions en aquest sentit. L’edil aposta per fer una interpretació més restrictiva de la normativa actual, de manera que no es puguin fer piscines a les cobertes dels edificis del centre, de la barriada del Jonquet i dels edificis protegits.

Juan Pedro Yllanes

El vicepresident i conseller de Transició Energètica va anunciar divendres la Declaració d’emergència climàtica per part del Govern. Quines mesures implicarà? Llevat del desenvolupament de lleis ja aprovades, com la de residus i canvi climàtic, les altres estan per veure, perquè de moment no es parla de res concret ni dotat econòmicament. A més, mentre l’Executiu fa aquesta declaració, només destina un 10% de l’ecotaxa a Medi Ambient.

stats