Publicitat
Publicitat

La cara oculta de la Lluna, al descobert

Un satèl·lit de la NASA ha capturat noves imatges de la part que sempre queda amagada del nostre satèl·lit

La NASA ha fet públiques avui unes imatges molt curioses de la cara oculta de la Lluna, amb la Terra de fons. Han estat preses a un milió i mig de quilòmetres del planeta pel satèl·lit DSCOVR: l'anomenat Deep Space Climate Observatory forma part d'un projecte per fer seguiment del vent solar i poder alertar d'esdeveniments com ara tempestes geomagnètiques que poden provocar problemes en l'aviació, les telecomunicacions o la xarxa GPS.

El satèl·lit va ser llançat fa sis mesos i va equipat amb una càmera anomenada EPIC ('Earth Polychromatic Imaging Camera'), que ha pogut captar el moment en què la Lluna passava per davant seu, amb la part que habitualment tenim oculta ben il·luminada pel Sol.

El fet que sempre hi hagi una part de la Lluna que ens quedi oculta s'explica perquè amb el pas de milions d'anys la interacció entre la Terra i el seu satèl·lit ha provocat una sincronització dels seus moviments: la Lluna triga el mateix a donar una volta sobre ella mateixa que a girar al voltant de la Terra, i per això hi ha una part del nostre satèl·lit que en cap de les seves fases podem veure il·luminat. Les primeres fotografies de la cara oculta de la Lluna va ser captades el 1959 per la sonda soviètica Luna 3.

 

L'
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 22/10/2017

Consultar aquesta edició en PDF