La setmana que m'espera
Societat 11/09/2021

"Abans del canvi d'armari, toca fer el canvi d'hortalisses a l'hort"

La consellera de Sostenibilitat, Aurora Ribot, explica com serà la seva setmana

2 min
La consellera de Sostenibilitat, Aurora Ribot.

PalmaEls dilluns són intensos perquè, per una banda, toca fer balanç dels dies anteriors i, per l’altra, preparar tot el que s’ha de fer durant la setmana que entra. Sempre feim reunions de coordinació amb l’equip, les direccions insulars i aquestes trobades ens mantenen ocupats tot el matí. Així que aquest dilluns no serà diferent. M’aixecaré, com sempre, cap a les 7.30 h, i arribaré a la feina abans de les 9 h. La meva feina implica estar molt amb l’equip, així que gairebé podria dir que cada dematí ens reunim i desenvolupam els diferents projectes que tenim en marxa. Sí que és cert que, quan he d’ordenar les idees o preparar intervencions, la feina és més solitària. Però també va bé, de tant en tant. Crec que el millor de la meva feina és que tenim l’oportunitat i l’obligació de fer coses que suposin canvis, i el pitjor és que tot va molt lent i ens agradaria que no fos així, que les coses es fessin més ràpid. Això frustra.

La meva rutina diària és bastant tranquil·la, però ja m’agrada. Els dematins, el primer que faig és un cafè, perquè, si no, no funcion. Després, vaig a regar les plantes, que, amb aquesta calor, no aguantarien tres dies sense aigua. En haver acabat, trec el ca a passejar una estona per Palmanyola, on visc. I cap a la feina. Com que estic tan a prop de Palma, per poc que pugui, al migdia, torn a casa per fer-me el dinar. M’agrada bastant, perquè m’ajuda a desconnectar, encara que siguin 20 minutets. Serveix per marcar el canvi de feina dels dematins als capvespres.

Depèn de la temporada, cuin unes coses o unes altres. La meva parella i jo feim hort, així que ens regim un poc pel que ens dona la terra. Durant l’estiu som molt de menjar fred i durant l’hivern, de plats de cullera.

Ara arriba l’època de fer el canvi d’armari però nosaltres, abans, farem el canvi d’hortalises a l’hort. Tothom té prioritats.

Faig menys esport del que m’agradaria, mai no hi he estat una gran aficionada. Però el que enyor molt és anar més habitualment a la muntanya. He estat escolta i aquells anys em varen servir per valorar les sortides per la naturalesa. Encara hi vaig, qualque dia, però m’agradaria fer-ho més.

Els vespres, depèn de com acabi el dia, sempre és necessari un poc d’humor. Estic subscrita a Netflix i Amazon, però la veritat és que som més dels moixos de YouTube. Mir vídeos d’aquest canal durant vint minutets per canviar el meu humor, sobretot depenent de com hagi anat el dia, i a dormir. Més que vídeos de caigudes, solc mirar els de moixos, com deia.

En alguna ocasió, els caps de setmana, aprofitam per fer qualque trobada amb un grup reduït d’amics. M’agrada molt tenir convidats a casa, així puc presumir del que hem recollit a l’hort: una truita de patates amb ous de les gallines que tenim a lloure, un gaspatxo… Ara bé, anar de convidada a casa d’algú també és una bona opció, és clar.

stats