Societat 18/08/2018

La canonització de Ramon Llull, assignatura pendent del Vaticà

M. Barceló
2 min
La canonització de Ramon Llull, assignatura pendent del Vaticà

ManacorPreguntat per la situació del procés de canonització del laic Ramon Llull (1232-1315 o 1316), la figura més il·lustre de la història de les Illes Balears, el cardenal Ladària ha dit que en desconeixia “els darrers detalls”. A l’octubre de 2016 la Diòcesi de Mallorca assegurava que el procés anava “per bon camí”, després de la visita de Taltavull al papa Francesc. Ladària no ha afegit res més sobre el cas. Ramon Llull és un referent de la cultura catalana, de la tolerància i de la multiculturalitat. Però Roma, fins ara, s’ha mostrat quasi sempre reticent a santificar laics.

Com a presents, l’Ajuntament ha entregat al nou cardenal dos volums de les jornades d’estudis locals: un de referit al patrimoni cultural i un altre sobre el moviment social a Manacor, a més d’un exemplar de l’obra de Sebastià Rubí Quaquín, que has vengut de prim, un exemplar de la revista Musa sobre les excavacions duites a terme a Son Peretó i un llibre del centenari del descobriment de la basílica paleocristiana ubicada a la zona.

D’altra banda, la Diòcesi de Mallorca ha anunciat que el cardenal Ladària té previst presidir dues celebracions d’acció de gràcies durant la seva estada a l’illa aquest mes d’agost i, després, al desembre. Seran les primeres després del seu nomenament i com a mostra d’agraïment a tota la Diòcesi i al Sant Pare, el papa Francesc, per haver-li confiat tan alta responsabilitat dins la cúria romana.

Monsenyor Ladària presidirà demà a les 20 hores l’eucaristia a la parròquia de Nostra Senyora dels Dolors de Manacor. Després, el 8 de desembre, festa de la Immaculada Concepció, presidirà la missa a la catedral de Palma (10.30 h).

stats