Societat 13/05/2019

La majoria dels candidats a governar Palma es comprometen a millorar les condicions dels Bombers

El PSIB, el partit de l'actual regidora de Seguretat Ciutadana, no ha assistit a l'acte tot i estar-hi convidada

A.s.
1 min
La majoria de candidats a governar Palma han firmat aquest dilluns el document de mínims de l'Agrupació Professional de Bombers de Palma (APBP).

PalmaLa majoria dels candidats a governar Palma s'han compromès aquest dilluns a millorar la "situació crítica" dels Bombers, segons ha anunciat un portaveu del cos. Prop d'una cinquantena de bombers han assistit a l'acte, que s'ha fet a l'entrada del parc de Son Malferit.

Guillermo Amengual, d'Actua; Eva Pomar, de Ciutadans; Toni Noguera, de MÉS; Josep Melià, d'El Pi; Mateu Isern, del PP; Aina Aguiló, de Sumam, i Alberto Jarabo, d'Unides Podem, han firmat el document de mínims que reclama l'Agrupació Professional de Bombers de Palma (APBP), que ja fa molt de temps que reclamen més personal i més mitjans materials per fer front a diverses deficiències. Només Vox i el PSIB –el partit de l'actual regidora de Seguretat Ciutadana a Cort, Angélica Pastor– no hi han anat.

Els Bombers reclamen renovar un equip tècnic "obsolet", un pla de xoc contra l'envelliment del cos, reparar les deficiències del parc de Son Malferit i millorar la formació. També han demanat adaptar els vehicles als protocols vigents, una escala d'entre 30 i 35 metres i la descontaminació de carcinògens immediatament després d'un incendi.

Tots els candidats han coincidit que els Bombers de Palma tenen importants mancances i cada candidat ha aprofitat el seu torn de paraula per exposar les seves propostes electorals. Noguera ha destacat la renovació del personal i material com un dels reptes principals de la seva candidatura. Mesquida ha subratllat que "cal passar de les paraules als fets". Aguiló ha manifestat que la seva formació pretén eliminar el català com a requisit per accedir al cos i Jarabo ha lamentat el malbaratament que va suposar per a les arques públiques la construcció del parc de Son Malferit.

stats