Policies i bombers carreguen contra Angélica Pastor

Els sindicats qualifiquen de "pèssima" la gestió de la regidora de Seguretat Ciutadana

La tornada a l'escola arriba moguda per a la regidora de Seguretat Ciutadana, Angélica Pastor. Representants de la Policia Local i dels Bombers de Palma s'han concentrat aquest dimarts a les portes de Sant Ferran per protestar per una gestió que qualifiquen de "pèssima".

"No és la primera vegada que els sindicats demanam un canvi de rumb", ha manifestat Miguel Ángel León, representant de CCOO de la Policia Local i oficial. "Ara que està a punt de començar la campanya electoral, la situació ha arribat a un punt crític, a un carrer sense sortida". León considera que la regidora "ha pres el pèl" a la Policia Local després del "desànim i la desmotivació" provocats pels casos de corrupció. "Va parlar d'un comitè ètic que ha quedat en fum". "La imatge de la Policia és dolenta, però ella només cerca el seu propi protagonisme", ha sentenciat León.

El representant sindical també ha fet referència a la política de recursos humans. "És un desastre absolut". "Va xapar en dos el departament de Recursos Humans, un per a l'Àrea de Seguretat i un altre per a la resta de funcionaris, amb la despesa que això suposa per als ciutadans", ha explicat León. "Com si amb això no n'hi hagués a bastament, a l'agost va afegir un tercer cap de Recursos Humans", nomenament que va rebre el rebuig de la Policia i dels sindicats.

Un altre punt de la gestió de Pastor que ha rebut crítiques és que "no s'ha fet cap promoció ni un concurs de trasllats". Segons León, la regidora "ha aprofitat per posar els seus als llocs clau. Els trasllats s'han fet a dit i això no és just".

Malgrat que es va nomenar un nou cap de Policia per enllestir una etapa nova, "no ha aconseguit fer-se seu el comandament informal". "No s'ha fet la feina del dia a dia i la reorganització de la qual es parlava ha quedat en no-res", han afegit.

Els Bombers, també en peu de guerra

Representants dels Bombers de Palma també han participat en la concentració d'aquest dimarts. "No han complit res del que varen prometre", ha apuntat el bomber Javier Palmer. "Havien d'entrar 30 bombers, 2 conductors i 6 o 7 oficials, però els recursos humans no han arribat".

Una de les demandes més cridaneres afecta les autoescales. "Totes estan rompudes i només en funciona una. Què farem si hi ha dos focs a Palma? Com rescatarem la gent?", ha demanat. Palmer ha recordat que els Bombers estan "exposats a substàncies cancerígenes, com l'amiant". "No han fet res en quatre anys per tractar aquest problema", ha rematat.

EDICIÓ PAPER 29/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF