Els sindicats preparen mobilitzacions contra Angélica Pastor

Si en una cosa estan d’acord tots els sindicats amb representació al cos policial és en la mala gestió de la regidora de Seguretat Ciutadana

Si en una cosa estan d’acord tots els sindicats amb representació al cos policial és en la mala gestió de la regidora de Seguretat Ciutadana, Angélica Pastor. Asseguren que els bloqueja qualsevol intent de negociació, que només fa que vendre fum i que li agrada massa comparèixer davant els mitjans. Tampoc no tiren coets per Josep Palouzié. El representant de CCOO, Miguel Ángel León, històric dins el món sindicalista de la policia i exrepresentant de l’SPPME, explica que una de les primeres actuacions del cap de policia va ser elaborar un informe les conclusions del qual eren que els policies feien menys hores de les que els tocaven. “Així s’enviava una imatge que els policies, a més de corruptes, eren uns vagos”, declara León.

Segons el portaveu sindical aquests dos darrers anys han estat molt grisos, pel que fa a les negociacions. Assegura que Pastor no els ha acceptat cap proposta i que si n’ha volgut considerar alguna, després no ha arribat a veure la llum. Hi està d’acord també el sindicat majoritari, CSIF, que qualifiquen la gestió de Pastor de partidista.

Per tot això preveuen començar a mobilitzar-se de cara a la setmana que ve per demanar la dimissió de la regidora.

Cas Policia Local

Segons Miguel Ángel León, la solució per evitar que la policia es corrompi passa per la formació ètica dels agents. “Quan un policia entra a ser funcionari hauria de tenir una formació i una ètica professional exquisides”, afirma.

D’altra banda, assenyala que els caps han de practicar amb l’exemple. I conclou que “no és una qüestió del nombre de caps, sinó de la qualitat de les persones que duen les regnes.

EDICIÓ PAPER 28/03/2020

Consultar aquesta edició en PDF