TOCAR TERRA
Societat 15/06/2019

Cançons, tasts i fires

Mateu Morro
3 min
Cançons, tasts i fires

Agromart obre botiga a sa Pobla

Amb aquest ja són 13 els punts de venda que han obert

Agromart va inaugurar la seva nova botiga de sa Pobla divendres passat. L’empresa porrerenca continua la seva línia d’expansió. Amb aquest ja són 13 els punts de venda que han obert, repartits per tota l’illa. Miquel, Rafel, Apol·lònia i Tomeu han inventat, o han adaptat a Mallorca, una nova fórmula comercial per presentar i vendre les pròpies produccions pageses, altres productes de proximitat i, si fa falta, tot allò que el consumidor hagi de menester en l’àmbit alimentari. És un model innovador que cobreix un espai fins ara poc atès. Ells sempre han cregut en la qualitat i en la feina ben feta, a pensar i repensar cada una de les decisions que han pres, per això la seva aposta comercial està marcant una fita d’èxit en un camp on sovint sols ens planyem dels fracassos.

L’oli d’Eivissa fa camí

Els olivicultors eivissencs prenen nova volada, després d’anys de feina

Ja s’ha acabat la tramitació, en l’àmbit autonòmic, de l’expedient per inscriure en el registre comunitari la Indicació Geogràfica Protegida Oli d’Eivissa, promoguda per l’Agrupació de Defensa Vegetal i Sanitària de l’Olivar d’Eivissa. Amb aquesta passa hem de pensar que aviat la identificació geogràfica estarà inscrita i començarà la seva tasca d’identificar i promoure els olis eivissencs. Els olis d’oliva parteixen d’una tradició remotíssima, àmpliament documentada a l’antigor, però molt present a l’Eivissa preturística (amb més de 200 tafones catalogades) i mig perduda a final del segle XX. Ara els olivicultors eivissencs prenen nova volada, després d’anys de feina, i aconsegueixen posar en el mercat uns olis de qualitat certificad i identificats per una denominació específica.

Cançons d’una mar oberta

El Celler Jaume de Puntiró va organitzar una trobada entre la música i l’enologia

També aquest divendres passat el Celler Jaume de Puntiró, de Santa Maria, va organitzar una trobada entre la música i l’enologia protagonitzada pel duet Samanidis & Skjonhaug, integrat per Irina Cotseli i Christian Hoel Skjonhaug, que interpretaren música clàssica, popular i tradicional de Grècia, Noruega i França. El concert es va basar en composicions gregues de Theodorakis, Odysseus Elytis i Giorgos Seferis, composicions d’Eduard Grieg basades en la música popular noruega i peces de compositors francesos com Jacques Brel, Edith Piaf i Jacques Prévert. Pere i Bernat Calafat presentaren al públic els vins de Jaume de Puntiró. La proposta del celler és, en aquest cas, lligar música i vi, en una relació cultural que agermana indrets i persones.

Tast de llimona i cúrcuma

El producte serveix com a complement per a molts de plats

Un altre esdeveniment gastronòmic d’aquesta setmana ha estat el tast de llimona i cúrcuma presentat per Agromallorca i Miquel Calent, una degustació combinada amb l’ensaïmada de Can Rafel de Búger, que es va dur a terme a l’Espai Gourmet Es20 de Bonaire. El tast de llimona i cúrcuma és un producte elaborat amb cura que serveix com a complement per a molts de plats. La idea, amb la finalitat de fer una nova aportació a l’art culinària, ha estat concebuda pel cuiner Miquel Calent i Agromallorca, amb Isabel Vicens al capdavant, aporta els productes de la terra i la ferma decisió d’aquesta empresa hortícola mallorquina d’anar incorporant noves elaboracions a la seva oferta. Agromallorca ja té un nom ben consolidat en el camp de l’hortalissa i la fruita, i està impulsant nous productes com els de la línia 2tast”: tast de figues i carabassa, tast de tomàtiga de ramellet i carabassí i ara aquest tast de llimona i cúrcuma.

Fira de l’albercoc de Porreres

La producció a dia d’avui és insuficient per atendre la demanda

A Mallorca parlar d’albercocs és, sobretot, parlar dels albercocs de Porreres. I aquest dissabte és la Fira de l’Albercoc de Porreres, que es du a terme a la plaça de la Vila, a partir de les 17 h. Hi ha punts de venda i degustació d’albercocs, menjars i coques fetes amb albercocs i, com cada any, hi trobam el concurs de xapar albercocs. La festa es complementa amb música i altres activitats. També s’hi fa un taller de reciclatge, un concurs de coques d’albercocs i un concurs infantil de xapar albercocs. Sembla que enguany la producció no és gaire gran, però els albercocs de Porreres de cada cop són més reconeguts i tenen més tirada, amb una producció que a dia d’avui és insuficient per atendre la demanda. Allò que és bo és bo.

stats