El Canadà, el primer país a aprovar la vacuna de Pfizer en adolescents

Els Estats Units preveuen autoritzar les dosis en menors "aviat" i Europa ho decidirà al juny

ARA
1 min
Una infermera preparant la vacuna en una imatge d'arxiu

BarcelonaLes autoritats sanitàries del Canadà han aprovat aquest dimecres l'ús de la vacuna de Pfizer/BioNTech en menors d'entre 12 i 15 anys, segons informa Reuters. Amb aquest pas, el país nord-americà es converteix en el primer del món a donar llum verda a la vacunació d'adolescents, una decisió que s'espera que els organismes reguladors dels Estats Units prenguin "molt aviat". Al març les companyies farmacèutiques ja van anunciar que la vacuna era segura i eficaç en adolescents de 12 anys i aquesta setmana l'Agència Europea de Medicaments (EMA per les seves sigles en anglès) ha anunciat que decidirà al juny si dona via lliure a la vacunació d'aquest grup.

El país ha pres la decisió després de posar en marxa un assaig clínic amb 2.000 participants que ha evidenciat una efectivitat del 100% entre els menors que hi van participar, han explicat les autoritats. "Després de completar una revisió científica exhaustiva i independent de les proves, el departament ha determinat que la vacuna és segura i eficaç per prevenir el covid-19 quan s'utilitza en nens d'entre 12 i 15 anys", ha anunciat aquest dimecres el departament de Salut canadenc en un comunicat.

Segons dades publicades per Bloomberg, el Canadà ha administrat almenys una dosi al 29,7% de la població, enfront del 44,5% dels Estats Units i el 51,9% del Regne Unit. Les autoritats sanitàries del país han informat també aquest dimecres de la tercera mort d'un ciutadà com a conseqüència d'una trombosi cerebral després de rebre la vacuna d'AstraZeneca.

stats