Societat 14/03/2022

Camper se suma al bloqueig comercial de Rússia

Així ho ha anunciat la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme després d'una visita a la fàbrica d'Inca, on ha previst una temporada turística "incerta", però optimista

2 min
Imatge d'una de les tendes de Camper

L'empresa de calçat Camper ha suspès temporalment les operacions comercials a Rússia. Així ho ha traslladat la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, després d'una visita a la fàbrica a Inca, acompanyada per la presidenta del Govern, Francina Armengol.

Així, la marca mallorquina se suma a altres grans empreses de l'Estat que han cancel·lat els negocis amb el país de Putin, com Inditex, Tendam o Roca. La ministra Maroto ha valorat "la unitat i gran resposta" en rebuig a l'atac a Ucraïna.

Temporada turística incerta, tot i que optimista

Pel que fa al sector turístic, Maroto ha previst una temporada "incerta, però bona" gràcies al fet d'estar lluny del conflicte d'Ucraïna. "El fet d'estar lluny del conflicte ajudarà que les previsions es compleixin", ha dit. Igualment, la ministra ha insistit a treballar en la transmissió de les Balears com un lloc segur, ja que "la guerra genera desconfiança en el viatger".

A banda d'això, la ministra ha informat que el pròxim 30 de març el Govern autonòmic serà present a Miami en la promoció de les illes com destinació turística i també s'ha previst una conferència sectorial del Turisme sobre la inversió dels fons europeus i l'anàlisi de l'impacte de la guerra.

Projectes per potenciar la indústria tèxtil i energètica

"D'una crisi, una oportunitat". Així ha definit la ministra els plans de diversificació de l'economia a les Balears a través de la indústria tèxtil i energètica. Maroto ha destacat els projectes d'economia circular de Camper i ha aprofitat per lloar la nova planta d'hidrogen verd a Lloseta, que "donarà una resposta a l'autonomia energètica necessària en la incertesa actual", ha dit.

Per part seva, la presidenta Armengol ha recordat que el Govern aprofitarà els fons europeus per reforçar aquestes indústries i apostar per l'economia circular.

A més, Maroto ha celebrat que l'empresa mallorquina encaixi en els plans del govern espanyol en els Projectes Estratègics per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) i ha insistit en el fet de "diversificar les fonts de creixement".

stats