Societat 18/05/2021

Calvo nega que s'hagi fallat en el seguiment de la víctima de sa Pobla, que havia denunciat l'home dues vegades

La directora de l'IB-Dona, Marga Duran, ha dit que s'ha de fer una reflexió molt seriosa i analitzar què s'hauria pogut fer en aquest cas per evitar-ho

ARA Balears
2 min
Aina Calvo durant el minut de silenci a Sa Pobla.

PalmaLa delegada del govern espanyol a les Illes Balears, Aina Calvo, ha negat aquest dimarts que s'hagi fallat en el seguiment de la víctima de l'assassinat de sa Pobla, que havia tornat a conviure amb el presumpte assassí tot i les dues denúncies que havia posat contra ell el 2012 i el 2018. Segons ha informat Europa Press, Calvo ha assegurat que "no hi ha indicis" que s'hagin produït errors en el sistema de protecció i seguiment perquè va ser la mateixa denunciant la que va sortir del programa argumentant que no hi havia símptomes o risc d'amenaces.

Calvo ha explicat que després de la primera denúncia que va fer l'any 2012, les amenaces varen aturar quan l'home "va desaparèixer", i per això es va aixecar l'ordre d'allunyament, mentre que després de la segona denúncia la dona va tornar a entrar en el programa Viogen.

Tot i això, segons ha argumentat la representant del govern central a les Illes, el protocol va seguir les línies previstes després que fos la mateixa dona la que va manifestar el retorn a una "suposada normalitat" en la relació i el retorn a la convivència el 2019.

Calvo ha explicat que en aquests casos es manté una "contravigilància" malgrat haver sortit del programa de seguiment, però ha insistit que de moment no s'ha detectat cap error en el protocol, que s'ha desenvolupat dins dels paràmetres establerts.

Tot i això, la directora de l'IB-Dona, Marga Duran, ha assegurat, després del minut de silenci que s'ha fet a sa Pobla, que s'ha de fer una reflexió molt seriosa i analitzar què s'hauria pogut fer en aquest cas per evitar-ho. "Els tribunals, les institucions, les administracions i tots els poders públics que tenim l'obligació de protegir, sancionar o prevenir hem de fer una anàlisi mot acurada de què ha passat perquè no es torni a repetir".

stats