Temporal
Societat 14/03/2023

Caldran 7,1 milions d'euros per reparar els danys forestals del pas de Juliette

Medi Ambient valora que un 15% de l'extensió malmesa té una afecció alta o molt alta

1 min
230310 - Efectes Juliette Serra Tramuntana  - IB 04.jpg

PalmaLa Conselleria de Medi Ambient ha elaborat un informe amb la primera valoració de danys a les masses forestals de Mallorca arran del pas del temporal Juliette. El conseller Miquel Mir ha anunciat en la presentació de les dades aquest dimarts que "els tècnics han calculat que caldran uns 7,1 milions d'euros per executar totes les actuacions necessàries". No obstant això, Mir ha destacat que "el decret Llei aprovat ahir en Consell de Govern ens assegura l’accés al fons de contingència".

Ara per ara, la Conselleria ja ha habilitat 540.000 euros a les primeres tasques d’emergència per prevenir situacions de perill greu, garantir la seguretat de l'ús públic i reduir el risc d'incendi forestal. "D’aquesta manera, donarem continuïtat immediata a les tasques que, des del primer dia, i en coordinació amb la Direcció General d’Emergències, està executant l’Ibanat", ha dit Mir.

Aquesta primera actuació s'executarà a unes 45 hectàrees dels municipis d'Escorca, Felanitx, Fornalutx i Selva. En concret, a les urbanitzacions de Son Massip i es Guix (Escorca); a la carretera Ma-10; al voltant del camí vell de Lluc, a sa Bassa de Fornalutx; i en les proximitats del puig de Sant Salvador (Felanitx).

El pas del temporal afectà 14.167 hectàrees forestals, si bé amb una afecció molt desigual, s'ha explicat en la presentació. L'informe recull que un 15% de l'extensió malmesa (2.124 hectàrees) té una afecció alta o molt alta amb danys de més d'un 50% de les branques. La nota positiva és que la meitat, unes 7.083 hectàrees, tindrien una afecció baixa amb danys en menys d’un 20%, mentre que 1.692 hectàrees s'haurien vist afectades de manera "moderada".

stats