Societat 12/05/2020

CAEB adverteix que denunciarà els locals que incompleixin les mesures de seguretat

Afedeco, per la seva banda, critica que els petits comerços no puguin fer rebaixes

Ara Balears
2 min
Els bars ja poden treure les seves terrasses des d'aquest dilluns

PalmaL'Associació de Bars, Restaurants i Cafeteries de Mallorca (Restauració CAEB), ha advertit aquest dimarts que denunciarà els establiments que incompleixin les mesures de seguretat i higiene imposades per l'Administració, segons ha informat Efe. En aquest sentit, la patronal condemna "qualsevol mala pràctica que es produeixi en un establiment hostaler que pugui suposar qualsevol risc per als ciutadans".

Així, Restauració CAEB demana als restauradors "moltíssima responsabilitat i un compliment exigent de la normativa", atès que si ara uns pocs la incompleixen, afirmen, "perjudicarà tothom". Tot i això, la patronal assegura que estan convençuts que "la major part del sector i dels clients seran escrupolosos en el compliment i no hi haurà cap mala praxi". En cas que es detectàs cap incompliment, però, "es prendran les mesures necessàries" des de Restauració CAEB. Sigui com sigui, "cal evitar les aglomeracions de gent", recorden.

Petit comerç sense rebaixes

Per la seva banda, la patronal del comerç local Afedeco ha qualificat de "garrotada" la decisió del govern espanyol de vetar les rebaixes amb l'objectiu d'evitar els contagis de coronavirus. Segons la patronal, el BOE només preveu aquests descomptes a través d'internet, per la qual cosa s'oposen "frontalment a la mesura".

La patronal considera que el seu sector viu "una persecució" i que aquesta mesura "afectarà tant el comerç de barri com el petit i el de proximitat perquè només les grans marques que tenen webs desenvolupades se'n veuran beneficiades". El president, Antoni Gayà, ha lamentat que "estam davant la defunció del comerç de ciutat, el de tota la vida i el que dona a menjar a milers de famílies a la nostra comunitat".

Afedeco ha explicat en un comunicat que "moltes empreses ja estaven tocades de mort abans del confinament" i que "les que estan començant a obrir tenien alguna esperança de treure tot l'estoc comprat per a la primavera aplicant descomptes i així fer caixa per intentar sobreviure a la situació que estan vivint".

stats