CABRIT ROSTIT AMB SALSA DE GUIXES
Rostim el cabrit al forn, fora trossejar, a 75 graus durant tretze hores; és important fer-ho acompanyat de totes les verdures tallades a juliana i dins un recipient hermèticament tancat. En acabar la cocció el desossam en calent i donam forma a la carn amb l’ajuda d’un motllo amb un pes a sobre. Per cuinar les guixes, les deixam cobertes d’aigua un mínim de vuit hores. Per cuinar-les, farem primer un sofregit amb les verdures i el botifarró, llavors les cobrirem amb aigua o brou i les deixarem coure a foc suau fins que siguin ben toves; llavors les passam pel passapuré i les corregim de saó. A l’hora de muntar el plat, posarem una cullerada de les verdures de cocció del cabrit i al damunt un tros d’aqueix, prèviament daurat al forn; la crema de llegums ens servirà de salsa i podem coronar-ho amb un cruixent d’ensaïmada fregida. Bon profit!
Cabrit
Un quart de cabrit de raça mallorquina
4 pastanagues i 2 cebes novelles
Una lletuga i 2 cabeces d’alls
Sal, pebre bo i oli d’oliva
Guixes:
200 gr de guixes i una ceba
Un tros de carabassa
Una cabeça d’alls
Quatre tomàtigues de ramellet
Brou de carn
Dos botifarrons
Sal, pebre coent