Societat 26/06/2020

La falta d'acord entre Madrid i el Govern sobre la gestió de la zona ampliada de Cabrera posa en risc al Parc Nacional

El 2019 la superfície passà de 10.000 hectàrees a quasi 91.000

Ara Balears
1 min
Parc Nacional de Cabrera

PalmaLa falta d'acord entre el govern espanyol i l'Executiu balear sobre la gestió de la zona ampliada de Cabrera el 2019 posa en risc el Parc Nacional. Així ho indica el GOB en una nota, en la qual també demana al Ministeri "que reconegui la competència de la Conselleria a tot el Parc.

L'entitat ecologista recorda que el febrer del 2019 Madrid amplià de 10.000 a quasi 91.000 hectàrees la superfície del parc i es reservà la gestió de l'espai ampliat, mentre que la superfície original és administrada per la Comunitat Autònoma. L'Executiu balear defensa que aquesta gestió s'ha de mantenir en mans seves i, per aquest motiu, va interposar un recurs contenciós administratiu que s'haurà de resoldre al Tribunal Suprem.

Durant la reunió que es va dur a terme aquest dijous amb el patronat, els tècnics del parc van advertir del risc que pot suposar aquesta paràlisi. Així i tot, els representants de les administracions van demostrar "una gran i preocupant falta de determinació" amb relació a aquesta problemàtica; per això, el GOB demana "responsabilitat" tant a Madrid com a l'Executiu balear per tal d'evitar "perjudicis a Cabrera".

Per altra banda, els ecologistes també consideren que s'hauria d'actualitzar el Pla Rector d'Ús i Gestió (PRUG), prorrogat des del 2012. Consideren que és una "eina fonamental de planificació i ordenació a mitjan termini i, per aquest motiu, s'hauria d'adaptar al nou àmbit generat per l'ampliació", apunten.

stats