Societat 03/08/2020

Denuncien 235 joves per fer botellada i 38 locals per incomplir la normativa covid-19 a les Balears

Les intervencions les han fet aquest cap de setmana els inspectors del Govern i dels consells insulars, Policia Nacional, la Guàrdia Civil i les policies locals

Ara Balears
2 min
Control policial durant la nit d'aquest divendres

PalmaLa campanya d'inspeccions coordinada de la Direcció General d'Emergències i Interior del Govern per evitar contagis de coronavirus a les Balears ha implicat aquest cap de setmana 62 inspeccions a zones d'oci nocturn on s'han aixecat 38 actes a locals i s'han denunciat 235 joves per fer botellada, segons ha informat la Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització aquest dilluns.

Les intervencions les han fet els inspectors del Govern i dels consells insulars, Policia Nacional, la Guàrdia Civil i les policies locals. Pel que fa a les inspeccions a locals, 24 s'han produït a Mallorca; 11 a Menorca i 27 a Eivissa. A conseqüència d'aquestes intervencions s'han aixecat les 38 actes per incomplir l'aforament permès, les distàncies de seguretat sanitària, l'ús de mascareta, els horaris i prescindir d'informació al públic i senyalització adequada. Concretament s'ha aixecat 16 a Mallorca, 11 a Menorca i 11 a Eivissa.

Des de l'inici de la campanya d'inspeccions s'han produït un total de 242 intervencions arreu de les Balears i s'han estès 146 actes d'infracció que ara passaran a ser instruïdes per les diferents administracions implicades en les actuacions, segons ha explicat la Conselleria.

Respecte de les botellades, el Govern han informat que els cossos i forces de seguretat han intervingut aquest cap de setmana a Na Burguesa, el polígon de Son Rossinyol, el parc de la Riera i el parc Wifi de Palma, on s'han identificat 262 persones i s'han aixecat 235 actes.

La Conselleria recordar que incomplir les normes contra el covid-19 pot arriba a sancions de fins a 600.000 euros en els casos considerats com a molt greus. De fet, l'ARA Balears va avançar que les festes il·legals han davallat d’ençà que es va posar en marxa el decret del Govern. En canvi, les botellades a Palma tornen a xifres d’abans de la pandèmia.

stats