Societat 31/07/2020

El Govern prohibeix les botellades i limita encara més les reunions socials per evitar contagis de covid-19

Les trobades amb familiars i amics en espais públics es redueixen a 30 persones i a 15 en els privats, segons una resolució de la Conselleria de Salut

K. O.
2 min
Aglomeració de joves a la desembocadura del torrent dels Jueus, a l'Arenal, la primera nit que el Govern va tancar els epicentres del turisme de gatera a Mallorca.

PalmaEl Govern prohibeix les botellades a tots els espais públics de les Balears com ara carrers, parcs, places i aparcaments, segons una resolució de la Conselleria de Salut i Consum publicada al Butlletí Oficial de les Illes Balears aquest divendres. Fins ara cada municipi prohibia l'activitat a través de la seva ordenança municipal, però la nova mesura anunciada per l'Executiu balear, que vol evitar nous contagis de coronavirus, ho regula a tot el territori.

Les noves restriccions s'han anunciat en plena remuntada de casos actius a les Illes, que ja arriben als 200, els que hi havia fa devers un mes i mig, segons dades de dijous del Servei d'Epidemiologia. La portaveu de l'Executiu balear, Pilar Costa, ha explicat durant la roda de premsa posterior al Consell de Govern que a les Balears el 67% dels brots de covid-19 s'originen en l'àmbit familiar o en les reunions socials, mentre que a la resta de l'Estat aquesta xifra se situa en el 45%.

També es limiten encara més les reunions socials. Les trobades familiars i d'amics es redueixen a 30 persones en els espais públics i a 15 en els privats, i s'haurà de continuar respectant la distància mínima de seguretat, exceptuant les persones que conviuen. La prohibició inclou els actes festius i de caràcter religiós que impliquin fer festes, àpats o actes similars, malgrat que es facin als centres de culte.

Abans dels canvis anunciats, el Govern ja havia limitat l'aforament en les reunions familiars i socials, que fins ara podien aplegar com a màxim 30 persones en llocs tancats i 70 en llocs oberts. Les noves restriccions modifiquen la darrera versió del Pla de mesures excepcionals de prevenció, contenció i coordinació per fer front a la crisi sanitària ocasionada pel covid-19, que es va aprovar el 19 de juliol.

D'altra banda, cal recordar que un total de 42 treballadors de l'hotel Iberostar Club Cala Barca, de Santanyí, estan aïllats dins el mateix complex en habitacions individuals després de detectar entre ells un rebrot de coronavirus. A més, deu turistes estan aïllats en un hotel de Peguera pel mateix motiu.

stats