La borrasca Àlex deixa les primeres incidències a Mallorca

L'Agència Estatal de Meteorologia ha registrat vents de 86 km/h i plogudes de 10 l/m²

L'arribada de la borrasca Àlex a Mallorca ha provocat les primeres incidències aquest divendres a la tarda. Els efectes del temporal s'han començat a notar a partir de les 17 h amb forts vents i pluges en alguns punts de l'illa.

Els Bombers de Palma han registrat una quinzena de serveis pel temporal, relacionats amb caigudes de branques o objectes que podien suposar algun perill. Tots ells de caràcter lleu. Els Bombers de Mallorca, han hagut de cobrir tres incidències a la zona de Manacor i de Canyamel. També de menor importància.

En les darreres 6 hores s'han registrat ratxes màximes de vent de 86 km/h a la Serra d'Alfàbia, 77 km/h a  Portocolom  o 75 km/h a Manacor. Pel que fa a les precipitacions, han plogut 10 l/m² a Sóller,  9.4  l/m² a la Serra d'Alfàbia i  8.2  l/m² a Escorca i Lluc.

Per altra banda, l'Ajuntament de Palma ha hagut de tancar el pas als vianants al passeig Sagrera i la zona de Dalt Murada per alerta groga per forts vents. A més, les fortes ratxes de vent ha ocasionat un onatge de força 7, amb ones de 4 i 5 metres a les costes obertes del sud i l'est.

Per dissabte, s'esperen intervals nuvolosos amb pluges dèbils. El vent bufarà moderat i amb menys intensitat. Les temperatures no superaran els 20 graus. Pel que fa al diumenge, les temperatures es mantindran i el cel estarà aclarit. Arribarà a Mallorca un nou front associat a Àlex, provocant pluges ocasionals a la tarda; encara que el vent bufarà amb menys intensitat que aquest divendres amb ratxes màximes de 59 km/h.

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF