Societat 19/06/2016

Els bombers francesos treballen en un incendi a la Catalunya Nord

El foc, que continua sense control, hauria afectat unes 100 hectàrees entre Cervera i Banyuls de la Marenda, a la zona del cap de Perafita

Acn
1 min
Els Bombers francesos treballen en un incendi a la Catalunya Nord

Cervera de la MarendaUn centenar de bombers francesos treballen des de primera hora d'aquesta tarda per controlar l'incendi que crema a la Catalunya Nord, entre Cervera i Banyuls de la Marenda, a la zona del cap de Perafita. El foc ha començat cap a les tres de la tarda a tocar de la carretera RN-914, prop del Centre Bouffard-Vercelli. S'ha tallat la circulació ferroviària i tampoc es pot circular per la RN-914 i la carretera N-260 que connecta Portbou amb Cervera de la Marenda.

La principal preocupació és el fort vent de tramuntana, que dificulta les tasques d'extinció, en les quals també participen quatre hidroavions i un helicòpter. Segons mitjans locals francesos, l'incendi ja hauria afectat unes 100 hectàrees de matoll i bosc. Fonts dels Bombers de la Generalitat han explicat que els bombers francesos no els han demanat ajuda i que el foc avança cap al mar.

stats