Consell de Mallorca
Societat 14/09/2023

Vox elimina una activitat contra el canvi climàtic i la substitueix per una de caça

El vicepresident del Consell, Pedro Bestard, afirma que es tracta d'una activitat carregada de sectarisme

Rosa Campomar
2 min
El vicepresident segon del Consell de Mallorca, Pedro Bestard.

PalmaL'expresident de la Federació de Caça de les Balears i actual conseller de Medi Ambient, Medi Rural i Esports del Consell de Mallorca per Vox, Pedro Bestard, ha acusat l'antic govern insular de voler adoctrinar els joves i ha admès haver sustituit una activitat didàctica dedicada al canvi climàtic per una activitat sobre caça i medi rural.

Així ho ha explicat en el ple d'avui, en el qual la consellera socialista Joana Maria Adrover li ha demanat per la desaparició de l'activitat 'Actuem per aturar el canvi climàtic' del catàleg d'activitats d'Educacio Ambiental per al curs escolar 2023-2024. Es tracta de l'únic apartat del catàleg que s'ha eliminat. Tota la resta es mantenen.

Cal recordar que Bestard és un reconegut negacionista del canvi climàtic.

El conseller ha respost que la reducció no és tal, ja que s'ha substituït per una activitat que no hi era, dedicada a la caça i al medi rural. En concret: 'Conservació d'espècies i aprofitament sostenible en l'àmbit cinegètic'. Si bé ha començat la seva intervenció argumentant que la reducció ha estat motivada per qüestió de temps, tot seguit ha afirmat que “ens hem vist obligats eliminar aquesta activitat perquè està carregada de sectarisme, de l'ideari de Podem, del 'sant i senya' de l'esquerra més radical. Per al curs que ve podrem redactar l'activitat sense sectarisme i en defensa del medi ambient. Sense utilitzar els mes joves, no adoctrinar-los amb el que proposa l'esquerra, educar no és adoctrinar”.

Adrover ha recordat a Bestard que “vostè se sent molt còmode amb les seves conviccions personals. No em sorprendia que fos terraplanista, també, m'ho creuria. I estaria en el dret de ser-ho a escala personal, però no ho pot posar damunt de la ciutadania. Estic molt preocupada i tenc vergonya aliena que el president Galmés continui confiant en vostè. Perquè això és una anècdota, però continuarà trepitjant la ciutadania i els consensos científics”.

Bestard ha respost que “per molt que digui 500 vegades una mentida aquesta no es convertirà en veritat. Els ciutadans no creuen en els mantres de l'esquerra, per això vostès estan a l'oposició. Tracten els ciutadans de poc intel·ligents i la prova és que estan a l'oposició. Creuen que els mallorquins no estimen Mallorca, que es volen carregar la seva terra, i no, volen el mateix que aquest equip de govern, i per això ens han elegit. Deixin de dir mentides, que no cuidarem el medi ambient.

stats