Societat 12/09/2018

Ben Amics denuncia un nou cas d’agressió homòfoba a l’àmbit laboral

Un treballador del gimnàs Fitt Sport Maioris ha denunciat una agressió del director del centre després de mesos d’assetjament

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu d'ARA Balears.

PalmaUn treballador del gimnàs Fitt Sport Maioris (Llucmajor) ha denunciat una agressió del director del centre després de mesos d’assetjament per la seva orientació sexual. Així ho ha fet públic l'associació Ben Amics. El monitor César M., del gimnàs Fitt Sport Maioris, ha denunciat els fets que varen tenir lloc dilluns passat, quan el treballador va acudir al centre a signar el cessament voluntari i a recollir la liquidació. César M. va comunicar la seva voluntat d’abandonar l’empresa després de mesos de contínua pressió i assetjament homofòbic per part del propietari del gimnàs, d’ençà que aquest va adquirir el centre.

Segons consta a la denúncia per agressió i delicte d’odi per homofòbia presentada davant la Guàrdia Civil per l’afectat, el senyor J. A. A., director del Fitt Sport Maioris, li va propinar un cop de puny quan el monitor es va negar a signar l’acceptació de la liquidació motivat per dubtes legals.

César M. afirma que el nou propietari del centre esportiu realitza contínuament comentaris homòfobs i masclistes dirigits directament als treballadors o en converses amb les persones responsables d’aquests. En el seu cas, César declara que era tractat com “la maricona” o “la diva” i que en alguna ocasió en el context de la seva situació, l’empresari digué “otro maricón, a ver si al final pongo una casa de putas y maricones, y así triunfo”. El treballador agredit afirma que no es tracta de l’únic afectat, ja que una altra treballadora va estar de baixa laboral arran d'un atac d’ansietat provocat per l’assetjament del director.

Ben Amics denuncia un augment pronunciat dels casos que demanen ajuda i assessorament a l’entitat per LGTBI fòbia al lloc de treball, i alerta de la manca d’eines per a la intervenció, a més de l’absència de campanyes de sensibilització, prevenció i detecció.

Ben Amics denuncia un nou cas d’agressió homòfoba a l’àmbit laboral

L’associació LGTBI referent a les Illes Balears condemna l’agressió sofrida per César i anuncia que prendrà i reivindicarà mesures perquè aquest tipus de situacions no es continuïn produint en cap àmbit.

Ben Amics insta la Inspecció de Treball i Seguretat Socials i la Conselleria de Treball del Govern de les Illes Balears, però també les patronals i els sindicats, a impulsar i aprofundir la seva tasca davant les situacions d’assetjament relacionat amb l’orientació sexual i la identitat de gènere, ja que en la majoria dels casos no es detecten o són ocultats sota altres pretextos laborals. És per això que, segons declara Víctor Robles, president de l’associació, “és molt important visibilitzar el motiu de l’assetjament laboral i començar a recaptar i analitzar dades estadístiques que diagnostiquin la situació”. També, afegeix Robles, “cal posar a disposició de les empreses i els treballadors i treballadores les eines per prevenir la discriminació”.

stats